Gemeente Rheden zoekt energiecoaches voor minima

Volgens een rapport van TNO uit september 2021 waren er ruim 1600 huishoudens in Rheden met energiearmoede, huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten. Dat aantal zal het afgelopen half jaar door de explosief gestegen energieprijzen alleen maar zijn toegenomen. Het treffen van energiebesparende maatregelen is een effectieve maatregel om grip te krijgen op het energieverbruik. Om dat te bereiken gaat de gemeente Rheden werken met energiecoaches.

Om inwoners met energiearmoede te helpen is de gemeente Rheden op zoek naar mensen die energiecoach willen worden. Iedereen die graag met mensen werkt, anderen verder wil helpen, weet hoe je bewust omgaat met energie en welke bespaartips en -producten daarbij helpen, kan zich aanmelden. Energiecoaches kunnen als vrijwilliger of ZZP’er aan de slag.

Als energiecoach help je inwoners om bewust te worden van het energieverbruik en stimuleer je ze om energie te besparen. Je helpt mensen die geldzorgen hebben, je maakt een positieve impact op het milieu, krijg je een training met tips om energie te besparen en deelt je ervaringen en tips met andere energiecoaches.

Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl/energiecoach. Hier kunnen inwoners zich ook als energiecoach aanmelden. Inwoners die eerst meer willen weten kunnen hun vragen mailen naar info@energiebankregioarnhem.nlof bellen naar 06 42 87 58 30.

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.