Terugblik op Koffie-uurtje in de Tender

Wekelijks vindt er op vrijdagmiddag van 12.45 uur tot 14.15 uur een gezellig koffie-uurtje plaats in het Proeflokaal van het schoolrestaurant van de Tender. Het restaurant wordt onder begeleiding van docenten gerund door leerlingen. De leerlingen voorzien je van gratis koffie en thee. Op deze gezellige plek kun je buren en (on)bekenden uit de omgeving ontmoeten.

Tijd voor het bestuur van de wijkvereniging Dieren-West om eens een kijkje te gaan nemen op deze ontmoetingsplek. Op vrijdag 24 maart zijn wij (Wim en Petra) naar de het Proeflokaal getogen. Wat een warm welkom kregen wij bij binnenkomst! Een stoel werd voor ons neergezet, we werden voorzien van koffie/thee en lekkere hapjes die enkele gasten hadden meegebracht.

Dit koffie-uurtje is gestart in januari 2023. Tegelijkertijd startte een samenzijn voor oudere Indische mensen. Inmiddels zijn deze twee groepen samengevoegd tot een multiculturele groep. Tijdens onze aanwezigheid waren er ruim 25 personen aanwezig uit Dieren en omliggende plaatsen. Je bent dus niet alleen! De coördinatie lag in handen van Carmen Dahan. Zij zorgt goed voor iedereen. Ook organiseert zij – samen met anderen – nog meer leuke activiteiten. Je kunt daaraan meedoen of niet. Alles is vrijblijvend.

Wim heeft de gasten uitgelegd dat wij er namens de wijkvereniging D-W waren. De wijkvereniging wil bekijken hoe bijgedragen kan worden aan meer bekendheid aan dit Koffie-uurtje, zodat wijkbewoners die behoefte hebben aan een praatje zich kunnen aansluiten. Om je een beeld te geven van deze middag zijn er foto’s gemaakt. Alle aanwezigen waren akkoord.

Wil je nieuwe mensen ontmoeten, er even lekker tussenuit willen, ga dan naar dit Koffie-uurtje. Het Proeflokaal is niet ver weg en onderdeel van onze wijk. Je hoeft je echt geen zorgen te maken of je aansluiting zult krijgen. Je wordt erg vriendelijk onthaald en er is genoeg te praten.

Terugkijken hebben wij een heel warm gevoel overgehouden aan dit gezellige samenzijn. Hartelijk dank iedereen die hiertoe heeft bijgedragen.

Wim en Petra

Let op: in schoolvakanties is er geen Koffie-uurtje de school is dan gesloten.

Koffie-uurtje in de Tender is mede tot stand gekomen door de samenwerkende organisaties Incluzio en PlixGym. PlixGym geeft naast gratis laagdrempelige bokslessen aan de bewoners van Dieren e.o. ook Maatschappelijke ondersteuning. Zie voor tijd en locatie op Instagram en Facebook.

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.