Grootschalige isolatiecampagne

Gemeente Rheden start grootschalige isolatiecampagne voor woningeigenaren 

De gemeente Rheden start samen met het bedrijf Winst uit je woning een inkoopactie voor de verduurzaming van particuliere woningen. Deze week ontvangen bijna 9.000 woningeigenaren in Rheden een uitnodiging om mee te doen met deze grootschalige verduurzamingsactie.

Woningeigenaren die gebruik willen maken van deze inkoopactie ontvangen een aanbod dat aansluit bij de leeftijd van hun woning. Hierbij kan gedacht worden aan de collectieve inkoop van onder andere zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en warmtepompen. De gemeente Rheden werkt daarbij samen met Winst uit je woning, een landelijk opererende organisatie die voor tal van gemeenten dergelijke collectieve inkoopacties uitvoert. Woningeigenaren zijn ervan verzekerd dat deelnemende isolatie- en installatiebedrijven voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, service en garantie.

De inkoopactie sluit goed aan bij de duurzame energieambities van de gemeente Rheden. “Met deze inkoopactie kunnen we nog meer huiseigenaren ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. We hopen dat zoveel mogelijk woningeigenaren meedoen. Dat is niet alleen goed voor hun energierekening, maar draagt ook bij aan onze ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn”, zegt wethouder Paul Hofman.  

Subsidie 

Voor een geselecteerd aantal woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen, heeft de gemeente Rheden een aantrekkelijke subsidieregeling. Zij kunnen maximaal 2.500 euro krijgen als zij hun vloer willen laten isoleren of isolatieglas willen plaatsen. De gemeente Rheden heeft op dit moment geld beschikbaar voor maximaal 150 huiseigenaren. Eigenaren die gebruik willen maken van dit aanbod worden volledig ontzorgd. Winst uit je woning zorgt dat de werkzaamheden worden uitgevoerd en betaalt de factuur rechtstreeks aan de aannemer.  

Wethouder Gea Hofstede is blij met de subsidieregeling: “Iedereen moet zijn huis kunnen isoleren, maar niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden. Met deze regeling bieden we een extra mogelijkheid om energiearmoede tegen te gaan. Ik ben heel blij dat we dit naast alle andere energiebesparende maatregelen kunnen aanbieden.”

Online informatieavond 

Op dinsdag 10 oktober 2023 om 19.30 uur organiseert Winst uit je woning een online informatieavond voor woningeigenaren in de gemeente Rheden. Daar krijgen zij nadere informatie over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/rheden/inkoopactie

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Tonen-in-laatste-5, WDDW. Bookmark de permalink.