WDDW Handige links

Op deze pagina vind je een groot aantal handige links die doorverwijzen naar sites die wij gebruikt hebben als achtergrondinformatie of die gewoon interessante informatie bieden.

Ketel Klets via you tube zijn informatieve filmpjes te bekijken van R. Westelaken: In mijn video’s geef ik tips en informatie rondom het thema energiebesparing, duurzame energie en praktische tips voor woningen en appartementen. 

Energiebank aanvragen Woning Energie Scan; Woning Energie Bespaar Check; Aanvragen energiecoach voor huurders of woningeigenaren

Inter Switch.Dhr. Joost Mulder van Interswitch speelde ons een handige link toe, Kennisdossier stookseizoen: voorbereiding stookseizoen en tips om energie te besparen.

COLONY-model Gemeente Rheden heeft het afgelopen jaar drie bijeenkomsten georganiseerd over het zgn. COLONY model waarmee wordt nagegaan welke warmte scenario’s voor een wijk geschikt kunnen zijn. Inmiddels is onduidelijk in hoeverre de gemeente Rheden daadwerkelijk gebruikmaakt van COLONY.

VvE verduurzamen? De subsidies 2022 én voorwaarden op een rij…

• Welke subsidies en regelingen gelden landelijk
• Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om in aanmerking te komen
• De informatie wordt maandelijks bijgewerkt indien een subsidies wegvalt of wijzigt
• Alle informatie is volledig vrij van elke commerciële uiting

Natuur & Milieu Ontdek of jouw huis al van het aardgas af kan…

Is de Hybride warmtepomp de cruciale schakel voor de energietransitie?

TOPSECTOR ENERGIE De Topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de verschuiving naar een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. Op deze site vindt u naast relevante info een specifiek item over de route kaart na-isolatie.

AlleCijfers.nl op deze website kunt u allerlei gegevens vinden over onze mooie wijk Dieren-West!

Wat is jouw Rheden. is een nieuwe site van de gemeente Rheden met allerhande informatie over verduurzaming. De site is sinds vrijdag 12 februari2020 te bereiken.

Solar Solar Je komt via de link in Solar op een uiterst informatieve site over allerhande energiezaken. Actueel nieuws is er o.a. over warmtenetten en warmtepompen. Je kunt je abonneren op hun nieuwsbrief om volledig geïnformeerd te blijven.

Urgenda Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Dat doen ze aan de hand van hun visie 2030 met een concreet actieplan en projecten.

Zet hem op 60! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Zie de link

Change Incorporated Change inc is een platform voor duurzaam ondernemen en is bedoeld voor professionals die zich in de voorhoede van de transitie willen begeven.

Milieu Centraal Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie over verduurzamen van woning en leefomgeving. Daar hoort ook aandacht voor ‘Schoner reizen’ bij!

RvO De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

RES Nationaal programma Regionale Energie Strategie In 2030 willen we wereldwijd en ook in Nederland 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en volksvertegenwoordigers zoeken we naar mogelijkheden om energie duurzaam op te wekken. De REG maakt energieplannen met en voor de regio Arnhem en Nijmegen.

Vivare Dit is een bekende woningcorporatie. Ook woningcorporaties hebben een verduurzamingsplicht. Bekijkt u vooral de prestatieafspraken van Vivare…

Postcoderoos regeling De PostCodeRoos regeling (fiscale benaming is de Regeling Verlaagd Tarief) is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen.

Wijk van de Toekomst Het programma Wijk van de Toekomst  is onderdeel van het Gelders Energieakkoord en richt zich op één van de hoofdthema’s van de energietransitie in de gebouwde omgeving: de stapsgewijze afkoppeling van het aardgas van de Gelderse wijken én de opbouw van een nieuwe basis voor warmtevoorziening.

LSA Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen.

Energie belasting tool De energiebelasting tool van Stichting Eigen Huis verschaft inzicht over de belasting die je betaalt over je energieverbruik

Duurzaam thuis Een groene energie tool en nog meer handige wetens waardigheden over duurzaam wonen.


Verbeter uw huis Verbeter uw huis en zorg voor meer comfort, minder energiekosten en een beter milieu.

ELMG Energieloket Midden Gelderland antwoord uw energievragen in 3 stappen.

Winst uit je woning Uw gemeente streeft naar een lager energiegebruik. Het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen betekent een flinke besparing op uw energierekening én verbetert het wooncomfort. Het Energieloket organiseert/organiseerde daarom voor woningeigenaren in de gemeente Renkum, Arnhem, Rheden en Rozendaal een gezamenlijke inkoopactie met Winst uit je woning . Op dit moment zijn er geen gezamenlijke inkoopacties.

Energielabel woningen Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning.

Subsidie krijgen? Heeft u een koopwoning waarin u zelf woont? Dan kan de Vereniging van Eigenaren subsidie aanvragen voor de isolatie van de woningen. Van de kosten kunt u ongeveer tot 20% terugkrijgen. De subsidie moet u aanvragen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

SVS Solar Gezamenlijk op weg gaan om de overgang te maken naar een volledig duurzame energievoorziening. Hierbij bent u bij SVS Solar aan het goede adres. Bij SVS Solar (0313-760040) kunt u terecht voor compleet verzorgde zonnepaneel- of heatpipe-systemen, warmtepompen, warmtepompboilers, lagetemperatuur verwarming, nul op de meter of gasloos.

Containerwijzer Een Informatieve tool om de juiste keus te maken als u een professionele container wilt huren. Deze tool geeft de juiste informatie over de typen containers die geschikt zijn om hun afvalsoorten op duurzame wijze af te laten voeren.

Voor een reactie klik hier.