WDDW Handige links

Op deze pagina vind je een aantal handige links die doorverwijzen naar sites die wij gebruikt hebben als achtergrondinformatie of die gewoon interessante informatie bieden.

Wat is jouw Rheden. is een nieuwe site van de gemeente Rheden met allerhande informatie over verduurzaming. De site is sinds vrijdag 12 februari2020 te bereiken.

Ketel Klets via you tube zijn informatieve filmpjes te bekijken van R. Westelaken: In mijn video’s geef ik tips en informatie rondom het thema energiebesparing, duurzame energie en praktische tips voor woningen en appartementen. 

Energiebank aanvragen Woning Energie Scan; Woning Energie Bespaar Check; Aanvragen energiecoach voor huurders of woningeigenaren

Winst uit je Woning Tijdens iedere inkoopactie kun je kiezen uit verschillende duurzame oplossingen, die je helpen bij het besparen op je energierekening. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont, worden verschillende oplossingen aangeboden. Bekijk wat het beste bij jou past.

VvE verduurzamen? De subsidies 2023 én voorwaarden op een rij…

• Welke subsidies en regelingen gelden landelijk
• Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om in aanmerking te komen
• De informatie wordt maandelijks bijgewerkt indien een subsidies wegvalt of wijzigt
• Alle informatie is volledig vrij van elke commerciële uiting

RES Regionale Energie Strategie, nationaal programma uitgewerkt naar regio’s.

Inter Switch.Dhr. Joost Mulder van Interswitch speelde ons een handige link toe, Kennisdossier stookseizoen: voorbereiding stookseizoen en tips om energie te besparen.

Natuur & Milieu Ontdek of jouw huis al van het aardgas af kan…

Is de Hybride warmtepomp de cruciale schakel voor de energietransitie?

TOPSECTOR ENERGIE De Topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de verschuiving naar een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. Op deze site vindt u naast relevante info een specifiek item over de route kaart na-isolatie.

AlleCijfers.nl op deze website kunt u allerlei gegevens vinden over onze mooie wijk Dieren-West!

Solar Solar Je komt via de link in Solar op een uiterst informatieve site over allerhande energiezaken. Actueel nieuws is er o.a. over warmtenetten en warmtepompen. Je kunt je abonneren op hun nieuwsbrief om volledig geïnformeerd te blijven.

Urgenda Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Dat doen ze aan de hand van hun visie 2030 met een concreet actieplan en projecten.

Zet hem op 60! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Zie de link

Change Incorporated Change inc is een platform voor duurzaam ondernemen en is bedoeld voor professionals die zich in de voorhoede van de transitie willen begeven.

Milieu Centraal Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie over verduurzamen van woning en leefomgeving. Daar hoort ook aandacht voor ‘Schoner reizen’ bij!

RvO De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Vivare Dit is een bekende woningcorporatie. Ook woningcorporaties hebben een verduurzamingsplicht. Bekijkt u vooral de prestatieafspraken van Vivare…

Postcoderoos regeling De PostCodeRoos regeling (fiscale benaming is de Regeling Verlaagd Tarief) is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen.

LSA Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen.

Energie belasting tool De energiebelasting tool van Stichting Eigen Huis verschaft inzicht over de belasting die je betaalt over je energieverbruik

Duurzaam thuis Een groene energie tool en nog meer handige wetens waardigheden over duurzaam wonen.


Verbeter uw huis Verbeter uw huis en zorg voor meer comfort, minder energiekosten en een beter milieu.

Energielabel woningen Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning.

Subsidie krijgen? Heeft u een koopwoning waarin u zelf woont? Dan kan de Vereniging van Eigenaren subsidie aanvragen voor de isolatie van de woningen. Van de kosten kunt u ongeveer tot 20% terugkrijgen. De subsidie moet u aanvragen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

Consumentenbond. Allerhande informatie over verschillende warmtepompen. Er zijn flinke verschillen in kosten, besparingen en geluid.

Voor een reactie klik hier.