Huurders en de energiecoach


Bijeenkomst huurders op 7 maart 2023

Op 7 maart 2023 organiseert WDDW samen met gemeente Rheden en de Energiebank een tweede open huurdersavond. Een energiecoach zal aanwezig zijn om direct tips te geven voor het besparen van energie. Je kunt natuurlijk zelf ook tips delen met anderen of met buren in gesprek gaan om ervaringen te delen

Ook kun je je op deze avond meteen aanmelden voor energiecoaching 

U hoeft natuurlijk niet te wachten op deze avond, via onderstaande QR code kunt u zich nu al aanmelden.

De hulp van de energiecoach van de Energiebank is beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen.  

Woningeigenaren
Maar de gemeente Rheden stelt ook hulp beschikbaar voor woningeigenaren en huurders met een hoger inkomen.
Voor woningeigenaren die aan de slag willen met de verduurzaming van hun huis, biedt de gemeente Rheden de: Woning Energie Scan | Rijn en IJssel Energiecoöperatie
Een woningeigenaar krijgt een coach op bezoek die adviseert over de verduurzaming van je huis. Na afloop ontvang je een rapport. 
En voor woningeigenaren die geen grote investeringen willen doen en huurders met een hoog inkomen is er ook hulp beschikbaar is de vorm van een: Energie Bespaar Check | Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Kortom, we helpen iedereen met energie besparen en adviezen!

Helaas was er voor de tweede avond energiecaching voor huurders Dieren-West, geen belangstelling. Tom Falk heeft zijn presentatie beschikbaar gesteld voor de website. Zie hier!


2 Februari Pilotavond huurders en Energiecoach. Cees Alberts (WDDW) heeft een verslag gemaakt van de pilotavond op donderdag 2 februari jl.  Voor de genoemde placemat: Zie hier.

Open bijeenkomst energiecoaching voor huurders Dieren-West

Donderdag 2 februari organiseerde Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) samen met gemeente Rheden en de Energiebank een bijeenkomst voor huurders. Huurders kregen veel informatie over de energiecoaching van de Energiebank. Op 7 maart wordt er opnieuw een open bijeenkomst georganiseerd voor huurders. 

Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) heeft samen met de Energiebank en gemeente Rheden op donderdag 2 februari een bijeenkomst georganiseerd voor huurders. Tijdens deze avond gaf Tom Falk, energiecoach bij de Energiebank regio Arnhem, een toelichting op de werkwijze van de Energiebank, de rol van de energiecoach en hoe je de hulp van een energiecoach kunt inschakelen. Daarnaast is er gekeken hoe zoveel mogelijk andere huurders in Dieren-West kunnen worden bereikt om hen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. 

Bespaartips

Om een indruk te krijgen hoe een gesprek met de energiecoach gaat, werd aan de hand van de placemat met 20 bespaartips van de gemeente Rheden, de mogelijke maatregelen, en al genomen maatregelen, doorgenomen. Daarnaast werd besproken wat de verschillende maatregelen voor resultaat en/of gevolgen kunnen hebben. 

Zo werd er bijvoorbeeld dieper ingegaan op het drogen van de was in de winter, wat we meestal binnen (in de badkamer) doen. Het vrijkomende vocht moet echter zo snel mogelijk het huis uit, dus na het drogen even het raam openzetten zodat de vochtige warme lucht naar buiten kan. En dan vooral niet de deur naar de kamer openzetten, want dan blijft het vocht in je huis! Bij het doornemen van de verschillende maatregelen ontstond een geanimeerd gesprek over het effect van de maatregelen en over het hoe en wat. Zoals: wat zijn de normen voor b.v. vocht in huis? 

Energiecoaching uitbreiden
De vraag die ook aan de orde kwam was hoe zoveel mogelijk mensen te bereiken om gebruik te maken van de energiecoach. De aanwezige huurders waren van mening dat het huis-aan-huis verspreiden van de flyer van de gemeente, publicatie op ‘social media’ en in de ‘Goede Buur’, met daarnaast het organiseren van een open huurdersavond, het meest succesvol zouden kunnen zijn. 

Vanwege het succes van deze avond, organiseren we graag een vervolgavond. Daarom: Noteer 7 maart in je agenda!

Voor een reactie klik hier.