Huurders

Huurders, u bent van harte welkom in de energiewinkel op zaterdag van 10uur tot 12uur. U kunt hier met al uw vragen over verduurzamen en de energietransitie terecht!

Huurders Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) heeft samen met de Energiebank en gemeente Rheden op donderdag 2 februari 2023 een bijeenkomst georganiseerd voor huurders. Tijdens deze avond gaf Tom Falk, energiecoach bij de Energiebank regio Arnhem, een toelichting op de werkwijze van de Energiebank, de rol van de energiecoach en hoe je de hulp van een energiecoach kunt inschakelen. Daarnaast is er gekeken hoe zoveel mogelijk andere huurders in Dieren-West kunnen worden bereikt om hen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. 

Bespaartips
 Om een indruk te krijgen hoe een gesprek met de energiecoach gaat, werden aan de hand van de placemat met 20 bespaartips van de gemeente Rheden, de mogelijke maatregelen, en al genomen maatregelen, doorgenomen. Daarnaast werd besproken wat de verschillende maatregelen voor resultaat en/of gevolgen kunnen hebben. 

Zo werd er bijvoorbeeld dieper ingegaan op het drogen van de was in de winter, wat we meestal binnen (in de badkamer) doen. Het vrijkomende vocht moet echter zo snel mogelijk het huis uit, dus na het drogen even het raam openzetten zodat de vochtige warme lucht naar buiten kan. En dan vooral niet de deur naar de kamer openzetten, want dan blijft het vocht in je huis! Bij het doornemen van de verschillende maatregelen ontstond een geanimeerd gesprek over het effect van de maatregelen en over het hoe en wat. Zoals: wat zijn de normen voor b.v. vocht in huis? 

Cees Alberts (WDDW) heeft een verslag gemaakt van de pilotavond op donderdag 2 februari jl. Voor de genoemde placemat: Zie hier.Op 7 maart 2023 is er opnieuw een huurdersavond georganiseerd tezamen met energiecoach Tom Falk maar deze is niet bezocht door huurders. Gelukkig heeft Tom Falk wel zijn presentatie beschikbaar gesteld: Zie hier!

Voor een reactie klik hier.