Technische weetjes

Technische weetjes

Op deze pagina vindt u allerhande handige technische tips om uw huis te verduurzamen. Daarnaast ook technische informatie!

1. Handig en soms te leen bij de Energiewinkel…

Mocht u zelf eens willen nagaan waar warmteverlies op zou kunnen treden in uw woning, dan ziet u hierna enkele afbeeldingen van twee handige instrumentjes. 

Spoor kieren op en meet warmtelekken met een
laserthermometer.
€ 15,= (Action) tot € 65,= (bouwmarkt)

Meten = weten! Met dit apparaat meet u het stroomverbruik van al uw apparaten. (± € 10,=) 

2. Tips! Apparaten niet op standby,  maar stekker uit stopcontact. Opladers niet in stopcontact laten zitten.

3. Thermostaat gestuurde ventilatoren voor convectorput of radiatoren met lage CV-temperatuur.door Willem van Arragon


Als je de CV-keteltemperatuur vanwege energiebesparing omlaag zet naar bijvoorbeeld 55˚ of 60˚ Celsius dan daalt het rendement van een convector in een convectorput of van een radiator flink. Het zelfde effect treedt op bij gebruik van een warmtepomp (daar is immers de systeemtemperatuur een stuk lager dan bij een conventionele CV-installatie). De oorzaak is, dat door de kleinere temperatuurverschillen tussen convector en kamerlucht de natuurlijke luchtstroming in de convectorput een stuk lager is (minder thermiek). Een oplossing om het rendement omhoog te krijgen is de toepassing van ventilatoren om de luchtsnelheid in de convectorput en langs de radiator met behulp van ventilatoren weer te verhogen. Onderstaand worden 2 oplossingen gegeven, die het probleem van de lage luchtstroming kunnen verhelpen.

In deze bijlage de totale bijdrage, handige links m.b.t. informatie over dit thema en de stappen om zelf te aan de slag te gaan.

Voor een reactie klik hier.