Subsidie op verduurzamen

De SEEH-subsidie was de subsidie voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie kon je aanvragen wanneer je 2 of meer isolatiemaatregelen liet installeren door een professioneel bedrijf. De hoogte van de subsidie was ongeveer 20% van de kosten. Afgelopen juni werd zelfs bekend dat de subsidie tijdelijk verhoogd werd. Tot 31 december 2020 werden ongeveer 30% van de kosten vergoed. Sinds 4 januari 2021 is deze subsidie komen te vervallen. Er is nog steeds subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie komt nu uit het ISDE-potje, waar ook andere duurzaamheidsmaatregelen mee worden gesubsidieerd.

ISDE 2021 (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing)

De ISDE-subsidie is beschikbaar voor iedereen die een eigen koopwoning heeft en waarbij deze woning ook het hoofdverblijf is. Je maakt aanspraak op deze subsidie wanneer je investeert in een warmtepomp, zonneboiler, aansluiting op het warmtenet of in een van de 5 typen isolatiemaatregelen. Je vraagt de subsidie altijd aan na installatie.

Op de site van de gemeente Rheden vindt u actuele informatie via deze link: https://www.rheden.nl/Inwoners/Duurzaamheid_klimaat/Duurzaam_wonen

Er is nog een heldere site over subsidies, leningen etc voor het verduurzamen van uw huis, te weten:

Powerly.nl i.s.m. Nationale Nederlanden, zie onderstaande link

https://powerly.nl/blog/subsidie-energiebesparing-2021?utm_medium=email&utm_source=sendinblue&utm_campaign=Newsletter_January&utm_content=2021&utm_term=januari

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws, WDDW. Bookmark de permalink.