Eerste energiebespaarkastje in Dieren-West

Vrijdag 7 juni is het eerste energiebespaarkastje in Dieren-West in gebruik genomen tijdens het wekelijkse koffiemomentje in de Willem Landre-/Sem Dresden-/Willem Pijperlaan. Er volgen nog twee kastjes in Dieren-West de komende tijd.
Deze energiebespaarkastje zijn een initiatief van de Paarse Pantoffel (Brenda Lentink) ontstaan uit gesprekken tijdens een koffiemomentje in samenwerking met team Energietransitie van de gemeente Rheden.

Het energiebespaarkastje is gevuld met led-verlichting en brievenbusborstels.
De energiebespaarkastjes zullen maandelijks een ander thema krijgen, zoals besparing op waterverbruik, energie, gas en aandacht voor groen (in samenwerking met Bijenlint en Operatie Steenbreek). Ook zijn er steeds handige folders te vinden. Deze energiebespaarkastjes zijn toegankelijk voor wijkbewoners en het is de bedoeling dat je niet meer dan 1 artikel meeneemt; zo blijft er voor anderen ook iets over. Het kastje aan de Willem Landrelaan is toegankelijk tussen 12 en 20 uur.

Bij de ingebruikname van het eerste energiebespaarkastje waren ook aangeschoven Gea Hofstede (wethouder Gemeente Rheden), Ineke Daaf (Energiecoach) en een afvaardiging van de wijkvereniging Dieren-West (Marc Heilen en Frans Reynders).
Om 11.30 uur werd het energiebespaarkastje in gebruik genomen door Ineke Daaf en Brenda Lentink.
Na luid applaus ging iedereen weer aan de koffie en werden er nog gezellige gesprekken gevoerd.


Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.