Project Hybride Warmtepomp

Hybride warmtepomp
Hybride warmtepomp

Afgelopen week heeft een groot aantal buurtgenoten van wie het mailadres bij WDDW al bekend was de volgende mail ontvangen. Mocht u deze mail niet hebben ontvangen maar wilt u toch meedoen, dan kunt u WDDW mailen via duurzaam@dieren-west.nl.

Beste buurtgenoten,

U heeft er geen bezwaar tegen dat de Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) u informatie stuurt, informatie vraagt of u vraagt om (vrijwillig) mee te werken aan projecten van de werkgroep (zie onze mail van 16 oktober 2020).

Wij roepen nu uw hulp in voor het volgende.

De gemeente Rheden werkt momenteel aan een plan ‘Transitie Visie Warmte’ (TVW) geheten. Hierin is opgenomen op welke wijze onze huizen in de komende 20 jaar ‘gasloos’ gemaakt kunnen worden. Voor Dieren-West betekent dit dat voor een deel van de wijk in een warmtenet is voorzien. Voor de overige huizen is nog geen duidelijk beeld geschetst van wijze waarop en per wanneer ook deze woningen gasloos kunnen worden.

De WDDW heeft onlangs een verkenning uitgevoerd naar de mogelijkheid om met hybride warmtepompen[1] zoveel mogelijk gas te besparen. Uit deze verkenning is gebleken dat, wanneer de huizen in Dieren-West worden uitgerust met zo’n hybride warmtepomp, de wijk als geheel 600.000 mgas kan besparen. Dit is ongeveer 17 % van het totale gasverbruik van de wijk. De gemiddelde besparing op het gasgebruik bij de verschillende huizen komt dan uit op 45 %.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) op o.a. warmtepompen is verlengd tot 2025, waardoor déze aanpak financieel zeker heel aantrekkelijk is.

De werkgroep wil een onderzoek starten naar de uitrol van grootschalige toepassing van hybride warmtepompen in Dieren-West.

Wij vragen u daarom het volgende:

  • Verwarmt u momenteel uw huis al met een hybride warmtepomp?

Zo ja, wilt u dan uw gegevens met ons delen? (u ontvangt dan een aparte       vragenlijst)

  • Heeft u nog geen hybride warmtepomp maar overweegt u wel een eventuele aanschaf hiervan, wilt u dan met ons samenwerken?

Wij willen nl. een aantal businesscases uitwerken voor verschillende typen huizen en gezinssamenstellingen binnen onze wijk. Wij zoeken hiervoor buurtbewoners die actief mee willen doen met deze studie.

U kunt antwoorden via ‘antwoorden’ in uw mail.

Wij horen graag van u!

Met vriendelijke groet,

Zie ook onze pagina ‘Projecten’!


[1] Een hybride warmtepomp is een lucht water warmtepomp die samenwerkt met een gasgestookte HR CV-ketel.

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, WDDW. Bookmark de permalink.